Kallskuren kycklingfilé med soltorkad tomat


Ingredienser 4 port
3-4 kycklingfilér (450 g)
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ dl marinerade soltorkade tomater
½ dl grovhackade örter (ex basilika)
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
½ vitlöksklyfta
salt+peppar
Bryn kycklingen. Stek den sedan mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna.
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg tillbaka de i marinaden.
Blanda dressingen. Skär upp kycklingen i skivor och lägg upp den på ett fat. Strö över de soltorkade tomaterna och häll över dressingen. Låt stå 2-3 h innan servering.
- Detta är ett väldigt gott recept även om man inte är så förtjust i soltorkade tomaterna. Om man skär tomaterna i granska stora skivor är de lätt att plocka undan.
- Rätten är dessutom perfekt om man ska göra en buffe, då den med fördel kan förberadas. Kycklingen kan frysas ner och dressingen klarar sig i kylskåpet någon dag. Tänk bara på att använda lite mindre vitlök då vitlöksmaken blir starkare om den får stå.
Kommentarer
Trackback