Baguette



Ingredienser;                                           4 st långa baguetter
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja (Matolja funkar det med)
ca 14 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och det mesta av vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Tryck sedan ner degen lite i bunken och jäs övertäckt i yttligare 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på bakbord och dela den i 4 delar. Rulla varje del i rullar och placera på en bakplåtsklädd plåt.  Mjöla rullarna lite lätt på toppen, och skär snitt över rullarna. Låt jäsa under bakduk i 20 min. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.



Egengjord Chokladmjölk



Ingredienser;                                                               2 glas/ ca 5 dl
5 dl mjölk
40-50 gram mjölkchoklad
3 tsk kakao

Värm mjölken, smält ner chokladen. Tillsätt sedan kakaon och choklad efter smak. Använder du dig av mörk choklad behöver du inte lika mycket kakao, men eventuellt lite socker.


RSS 2.0