Ugnspannkaka



Ingredienser:                                                                        4 port
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
100-150 g Bacon eller fläsk


Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa ner mjölken lite i sänder. Använd gärna elvisp.
Vispa sedan ner äggen. Häll smeten i en smord långpanna.
Bryn baconet eller fläsket. Häll ner det i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca: 20 min. Om du tycker att pannkakan fått nog mycket färg innan den tagit ihop sig kan du sätta ett bakplåtspapper över.

Det här receptet ger en pannkaka som blir fast, inte degig som en del andra recept kan bli. På grund av detta fastnar smeten lättare i långpannan. Därför är det viktigt att du smörjer noga, och att från början använder dig av en kall långpanna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0