Kasslergratäng med ostsås
Ingredienser; 4 port
10 bollar bandpasta (ca 200 gram)
300 gram kassler
Ostsås:
1 paprika
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl riven ost
1 lök
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan. Smörj ungsformen. Skiv kasslern i bitar. Hacka paprikan och löken. Bryn löken och paprikan i margarin i en kastrull. Strö över vetemjölet. Häll sedan på mjölken och låt koka upp. Tillsätt osten. Salta och peppra. Sätt den kokta pastan i ugnsformen, strö över kasslern och häll ostsåsen över. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.
Tips; Man behöver inte ha ost eller lök till den här rätten. Osten ger en krämigare känsla, och löken är bara där för smak. Så vill men göra en nyttigare gratäng är det bara att skippa osten.
Kommentarer
Trackback