Pizza



Pizza             4 port

Pizzabotten:                      Tomatsås:                   
3 dl fingervarmt vatten         2 msk tomatpure           
0,75 paket jäst                     2 msk ketchup                      
1,5 msk olja                        (1 msk chilisås)              
6 krm salt                                                               
7 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet. Blanda tills jästen löst upp sig, tillsätt sedan olja, salt och vetemjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Dela sedan i 4 delar, platta ut dessa på bakplåtspappers-klädd plåt. Platta ut till tunna bottnar, då de kommer jäsa lite i ugnen. Låt bottnen jäsa medan du tillreder tomatsås och fyllning. Tips på fyllningar finner du nedan. Bred ett lager tomatsås på alla pizzor innan du strör på fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

Tips på fyllning:

Hawaii         Capricciosa             Garden                   Tonfiskpizza
Skinka          Krossade tomater    Champinjoner         Krossade tomater
Annanas       Skinka                     Strimlad paprika      Tonfisk
Ost               Champinjoner          Ost                          Oliver
Oregano       Ost                          Oregano                  Ost
                     Oregano                                                 Oregano

Tillbehör:
- Pizzasallad

Tips! Med den här pizzadegen för du en pizza som jäser litegrann. Dock inte pan-pizza liknande pizza, men botten bli ca 1 cm bred. Om du vill ha en tunn botten kan du blanda jästen med kallt vatten. På så vis kan inte degen jäsa lika mycket, utan blir istället tunn och frasig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0