Pizza
Pizza 4 port
Pizzabotten: Tomatsås:
3 dl fingervarmt vatten 2 msk tomatpure
0,75 paket jäst 2 msk ketchup
1,5 msk olja (1 msk chilisås)
6 krm salt
7 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet. Blanda tills jästen löst upp sig, tillsätt sedan olja, salt och vetemjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Dela sedan i 4 delar, platta ut dessa på bakplåtspappers-klädd plåt. Platta ut till tunna bottnar, då de kommer jäsa lite i ugnen. Låt bottnen jäsa medan du tillreder tomatsås och fyllning. Tips på fyllningar finner du nedan. Bred ett lager tomatsås på alla pizzor innan du strör på fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.
Tips på fyllning:
Hawaii Capricciosa Garden Tonfiskpizza
Skinka Krossade tomater Champinjoner Krossade tomater
Annanas Skinka Strimlad paprika Tonfisk
Ost Champinjoner Ost Oliver
Oregano Ost Oregano Ost
Oregano Oregano
Tillbehör:
- Pizzasallad
Tips! Med den här pizzadegen för du en pizza som jäser litegrann. Dock inte pan-pizza liknande pizza, men botten bli ca 1 cm bred. Om du vill ha en tunn botten kan du blanda jästen med kallt vatten. På så vis kan inte degen jäsa lika mycket, utan blir istället tunn och frasig.