Stiflado

Stiflado är en grekisk gryta med nötkötts-bitar som får koka en längre tid i rött vin. Grytan påminner om svenska kalopps, men är 100% lyxigare, mustigare och godare. Rätten är en av godmat.blogg.se;s favoriter.



Ingredienser;                                         4 port
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
800 g grytkött av nöt
500 g passerad tomat
1-2 dl rött vin
1 buljong-tärning, kött
1 tsk socker
1 msk vinäger
2 tsk oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
1 knippe scharlotten-lök (syltlök kan också användas)
salt & peppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttet och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt den passerade tomaten, vinet, buljongtärningen, socker, vinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och nejlika. Koka i 1 timme.
Lägg i den skalade sharlotten-löken, om du använder syltlök ska denna sättas i först mot slutet. Koka 1 timme till. Smaka av med salt och peppar. Klart.
Stiflado serveras bäst med buljong-ris och klyftpotatis. Buljong-ris får du genom att koka riset med en buljongtärning i vattnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0