Stuvning- Lök, svamp eller skink
Ingredienser: 4 port
2 msk margarin
4 msk vetemjöl
4 dl vätska (svampspad, mjölk, grädde, buljong)
4 krm salt
Peppar
Soja
Svampstuvning - 1 dl konserverad svamp eller 2 dl färsk svamp
Lökstuvning - 2 lökar
Skinkstuvning - 1 dl tärnad skinka
Börja med att hacka svampen, löken eller skinkan. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt sedan svampen/löken/skinkan, låt puttra en stund i smöret. Strö sedan över vetemjölet och rör om. Tillsätt vätskan koka upp under omröring. Låt koka i 2-3 min, tillsätt mer vätska ifall det behövs. Smaksätt med salt och peppar, färgsätt med lite soya.
Stuvning passar bra med bakad potatis, men bäst passar den till en brödbit.
Kommentarer
Trackback