Stuvning- Lök, svamp eller skink



Ingredienser:                            4 port
2 msk margarin
4 msk vetemjöl
4 dl vätska (svampspad, mjölk, grädde, buljong)
4 krm salt
Peppar
Soja

Svampstuvning - 1 dl konserverad svamp eller 2 dl färsk svamp
Lökstuvning - 2 lökar
Skinkstuvning - 1 dl tärnad skinka

Börja med att hacka svampen, löken eller skinkan. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt sedan svampen/löken/skinkan, låt puttra en stund i smöret. Strö sedan över vetemjölet och rör om. Tillsätt vätskan koka upp under omröring. Låt koka i 2-3 min, tillsätt mer vätska ifall det behövs. Smaksätt med salt och peppar, färgsätt med lite soya.

Stuvning passar bra med bakad potatis, men bäst passar den till en brödbit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0