Baconinlindad kycklinfilé



Ingredienser:                                          4 pers
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
ca 10 baconskivor (1 pkt bacon)
1 creme fraiche
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftar
Oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingen, krydda den med salt, peppar och oregano. Stek sedan baconet lite lätt, bara så lite att det bli mjukt. Linda baconet runt kycklingfiléerna och placera dem i en ungssäker form. Vispa ihop creme fraichen, balsamvinägern, fonden och vitlöken. Håll det i formen. Stek i ugenen i ca 15 min. Strö över oregano innan servering.

Denna rätt passar bäst med bandpasta. Men man kan även servera pressad potatis eller ris till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0