Bondkakor



Ingredienser:                                         60 st
5 ½ dl mjöl
2 dl socker
200 g margarin
1 tsk bikarbonat
1 msk sirap
1 msk vatten
0.75 dl hackad sötmadel/ 50 g sötmandel

Om du har sötmandel som fortfarande har skalet kvar, börja med att ta bort detta. Det gör du genom att lägga sötmandlarna någon minut i kokhett vatten, sedan kan du lätt ta bort skalet.
Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten & lägg i margarinet fördelat i mindre bitar, socker, bikarbonat, sirap, vatten och mandeln. Arbeta samman ingredienserna till en deg. Ställ kallt. Rulla sedan bollar, som är cirka 2 cm i diameter. Lägg bollarna på en plåt platta ut de något. Grädda mitt i ugnen, 8-10 min i 200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0