Dubbelmarinerad Fläskfilé

 

Ingredienser:                                                                                   4 pers
800g fläskfilé

Marinad 1
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk hoisinsås

Marinad 2
1 tsk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 ½ dl matolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl klippt persilja
2-3 msk kapris.

Blanda ihop marinad nummer 1. Lägg fläskfilén i marinaden i 3h-1 dygn.
Stek fläskfilén hel i ugn, ca 45 min i 225 grader. Skär köttet i skivor.
Blanda ihop marinad nummer 2, låt köttet ligga i marinaden i minst 3 h.


Tips: -Detta är en jättegod rätt som serveras kall. Vilket gör att den är en ultimat bufferätt. Den kan förberedas, och dessutom kan man frysa ner den efter att man tagit ut den ur marinad nr.2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0