Kladdig Kladdkaka



Ingredienser:                                       
100 g smör/margarin
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
½ tsk salt
Margarin & ströbröd (till formen)

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen och ströbröa dem. Smält margarinet. Vispa äggen och sockret poröst. Rör ner kakaon, vaniljsockret, mjölet och saltet. Vispa ner margarinet. Häll smeten i formen. grädda den i mitten i ugnen av 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

- Tips; Om du gör kladdkakan i sufflé-formar, som bilden, räcker smeten till ca 6 suffleformar. Annars är det lagom mycket smet till en vanlig pajform.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0