Pannkaksrulle/Laxrullar



Ingredienser:                                  1 rulle/15-20 skivor
Pannkakssmet:
120 g smör
3 dl mjölk
2 dl mjöl
2 tsk salt
3 ägg

Fyllning:
125 g rökt lax
3 st hårdkokta ägg
½ dl dill
3 msk purjolök
2 dl creme fraiche eller gräddfil
2 ½-3 msk majonäs

Koka smöret i en kastrull, tillsätt mjölken, mjölet och saltet. Låt det stå på plattan under omrörning. När det hela blivit till en hård klump kan tu ta kastrullen få platten. Rör ner äggen. Häll smeten på bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 20 min, i ca 200 grader. Slå sen upp och ner på plåt och låt svalna.

Hacka laxen, purjolöken, äggen och dillen. Blanda det med creme fraichen och majonäsen. Bre det över pannkakan och rulla ihop det till en rulle. Skär i skivor.

Tips: -Pannkaksrullen kan frysas ner. Frys ner den hel, tina och skär den samma dag som servering.
       - Pannkaksrullen kan utan problem göras mjölkfri, använd äkta majonäs och byt ut till mjölkfria 
         alternativ.Ingen kommer känna smakskillnad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0