Rimbobullar

Ingredienser: 25 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g margarin
1 msk socker
6 dl mjöl
Fyllning:
75 g margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling: 1 ägg
Sätt bullformar på en plåt.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt den kalla mjölken, rör om tills jästen blivit upplöst.
Tillsätt margarinet delat i mindre delar, sockret och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Ta upp degen på ett mjölad bakbord, kavla ut den till en stor fyrkant, ca 40x40 cm. Dela den yttligare i 25 fyrkanter.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Klicka ut fyllningen i mitten på alla små fyrkanter. Vik ihop hörnen på fyrkanterna tills de möts i mitten, likt ett kuvert. Placera kuverterna i bullformarna. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
Pensla bullarna med ett uppvispad ägg. Grädda mitt i ugnen, 5 - 8 min i 250 grader.
Innan servering; Garnera sedan bullarna med florsockerglasyr, gjord på florsocker och vatten.
Kommentarer
Trackback